Wat wij niet doen

 

– Wij verwerpen christelijke richtlijnen zoals kinderdoop, opname voor verdrukking, afgedane wet, zondagsviering enz.

 

– Wij verwerpen en vieren geen christelijke feesten zoals zondag, pasen en kerst.

 

– Tijdens de bijeenkomsten willen we geen “joodje spelen”.

Wij richten ons puur op de letterlijke tekst van de Schriften en daarin hebben de menselijke inzettingen uit de Talmoed geen plaats.

 

– Tijdens de bijeenkomsten wordt er niet gezongen. Verzoeken om gezellig te zingen, wijzen wij dan ook resoluut af.

De reden hiervoor is dat we volledig gericht willen zijn op de Bijbelstudie, onderzoek en  dialoog. Daarnaast zijn wij vooral bezig om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Omdat deze zaken veel tijd in beslag nemen, beschouwen wij zang en dans als van ondergeschikt belang.

 

– Tijdens de bijeenkomsten veroordelen we elkaar niet. Wel mogen we elkaar corrigeren op basis van de Schrift.

 

– We organiseren geen aparte kinderopvang. Kinderen zijn van harte welkom, maar dienen dan gezellig mee te doen. Daarin krijgen de kinderen wekelijks de mogelijkheid om een actieve bijdrage te leveren. De ouders zijn echter verantwoordelijk om de haalbaarheid hiervan in te schatten. 

 

– Onze focus is niet om een laagdrempelig theekransje op te zetten, waar eten, drinken en gezelligheid centraal staat. 

Onze visie is op hartgrondige wijze de Schrift bestuderen, waarbij we de lat hoog leggen. En wie de lat hoog legt, dient de drempel te verhogen. Zodoende is er zegen, daardoor is er gezelligheid en tevens altijd genoeg te eten en te drinken.

 

– Wij vragen geen giften en donaties.

Omdat wij bij elkaar thuis onze bijeenkomsten organiseren, hoeven we geen huur en stookkosten van een dergelijke grote ruimte te betalen. Daarbij zijn wij er van overtuigd dat men niet afhankelijk dient te zijn van geldstromen met betrekking tot een dergelijke visie.