Genesis 14:14

14 Als Abram hoorde, dat zijn broeder gevangen was, zo wapende hij zijn onderwezenen, de ingeborenen van zijn huis, driehonderd en achttien, en hij jaagde hen na tot Dan toe.

Abraham wapende zijn onderwezenen.

Onderwezenen,
Vertaald vanuit het Hebreeuwse חָנִיךְ chanik
Betekent ook wel geoefend getraind en ervaren.


Zoals jullie zien waren de mannen van Abraham geoefende krijgers die zowel lichamelijk als geestelijk waren onderwezen.

Daarom zullen wij hier een voorbeeld aan nemen en ook trainingen verzorgen in zelfverdediging en krijgskunst. Hierbij staat geestelijke en lichamelijke groei en gezondheid voorop en zijn we erop gericht onszelf te bekwamen in realistische gevechtstechnieken. Er is dus geen sprake van competitie of wedstrijd verband.

In de gevechtstraining worden stoten, trappen, knieën, ellebogen en ook kopstoten op een uitvoerige en vooral veilige manier beoefend. Hierbij worden veelal stootkussens gebruikt. Daarbij streven we ernaar om de bovenstaande technieken zo goed bekwamen zodat we in onszelf in ongewenste situaties weerbaar op kunnen stellen.  Hierbij gebruiken we geen bokshandschoenen of andere beschermingsmiddelen. Uiteraard zal een redelijke hoeveelheid kracht en conditietraining niet ontbreken. 

Deze trainingen staan onder leiding van een ervaren leraar welke zeker 25 jaar ervaring heeft in diverse vechtsporten zoals Kempo en Lethwei, hetgeen veel weg heeft van Karate en Thai Boksen. De training vind plaats op zondagavond van 18:30 tot 19:30

Vanaf 19:45 zal er aansluitend een bijbelstudie plaats vinden waarbij we ons verdiepen in Gods geboden inzettingen en rechten.

De trainingen en de bijbelstudies vinden plaats in Hardinxveld Giessendam. Dus mocht u interesse hebben, mail dan naar kmstudiegenootschap@gmail.com. Via deze weg kunt u zich voor beide activiteiten opgeven of voor een activiteit naar keuze.

 


De foto's hieronder geven een beeld van hetgeen wij beoefenen.