Genesis 14:14

Als Abram hoorde, dat zijn broeder gevangen was, zo wapende hij zijn onderwezenen, de ingeborenen van zijn huis, driehonderd en achttien, en hij jaagde hen na tot Dan toe.

We lezen in Genesis 14:14 Abraham zijn onderwezenen bewapende en zijn broeder Lot bevrijde uit de handen van Kedor Laomer die destijds met ijzeren vuist regeerde.

Het woord onderwezenen, is vertaald vanuit het Hebreeuwse חָנִיךְ chanik
en betekent ook wel geoefend, getraind en ervaren.


Zoals we zien waren de mannen van Abraham geoefende krijgers die zowel lichamelijk als geestelijk waren onderwezen.

Daarom zullen wij hier een voorbeeld aan nemen en ook trainingen verzorgen in zelfverdediging en krijgskunst. Hierbij staat geestelijke en lichamelijke groei en gezondheid voorop en zijn we erop gericht onszelf te bekwamen in realistische gevechtstechnieken. Er is dus geen sprake van competitie- of wedstrijd verband. Wel is er sprake van respect, discipline, gezondheid en welzijn. Hiermee trachtten we elkaar te helpen en de onderlinge relaties te verbeteren. 

 

In de gevechtstraining worden stoten, trappen, knieën, elleboogstoten en ook kopstoten op een uitvoerige, maar vooral op een veilige manier beoefend. Hierbij worden veelal stootkussens gebruikt. Daarbij streven we ernaar om onszelf zo goed mogelijk in de bovenstaande technieken te bekwamen, zodat we in onszelf in ongewenste situaties weerbaar kunnen opstellen. Ook zijn spar-partijen een gebruikelijk onderdeel van onze training. Hierbij gebruiken we geen bokshandschoenen of andere beschermingsmiddelen. Ook zal een redelijke hoeveelheid kracht en conditietraining niet ontbreken. 

 

Ook wordt er regelmatig getraind op gewapende aanvallen met messen en stokken. Hierin wordt vooral gebruik gemaakt van houten en plastic messen. Omdat het geweld steeds meer toeneemt in de samenleving, achten wij het van groot belang dat we ons weerbaar kunnen opstellen. we trachtten dan ook deze trainingssessies zo realistisch mogelijk op te stellen.

 

Het unieke aan de trainingen binnen het KMSG, is dat bijna alle onderdelen op een zelfstandige wijze solitair beoefend kunnen worden. Ieder lid krijgt dus bij elke trainingssessie gerichte adviezen, om in zijn of haar eigen leefomgeving op een plezierige wijze te trainen. Via deze methodes kunnen we daarom vooral hulp bieden bij afvallen, de verbetering van de lichamelijke conditie en technische vaardigheden. Wij zijn ondanks onze expertise echter GEEN wedstrijdvechters en kunnen mensen met dit streven dan ook geen optimale hulp bieden.

 

Deze trainingen staan onder leiding van een ervaren leraar welke zeker 25 jaar ervaring heeft in diverse vechtsporten zoals Kempo en Lethwei, hetgeen veel weg heeft van Karate en Thai Boksen. De training vind plaats op zondagavond van 18:30 tot 20:30.

 

De trainingen vinden plaats in Dordrecht. Dus mocht u interesse hebben, mail dan naar kmstudiegenootschap@gmail.com 

 

Omdat wij alleen gelijkgestemden toelaten, maken we ook in dit geval geen locatie bekend op onze website. Als u geïnteresseerd bent om mee te trainen, dan zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Man, vrouw, jong en oud, zijn bij ons van harte welkom, ongeacht het ras en de geloofsovertuiging. De minimum leeftijd is 8 jaar. Graag benadrukken we dat voorstanders van het overheidsbeleid niet welkom zijn en de toegang geweigerd zal worden. Hoewel het soms als een gekscherende kreet wordt geuit, hebben we dan ook serieus besloten dat "alleen wappies welkom zijn". De trainingen zijn gratis. 

 

Ontstaan

Deze trainingssessies zijn gestart tijdens de lockdowns in 2021. Sportscholen werden gesloten vanwege de zogenaamde corona pandemie, terwijl er niet meer mensen stierven dan bij een griepgolf. De meest onzinnige maatregelen werden doorgevoerd, welke veel weg hadden van het Nazi beleid tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo werden er bijvoorbeeld medische experimenten op mensen uitgevoerd, terwijl men haastig om 21:00 binnen moest zijn vanwege de avondklok. Ook tijdens de periode waarin de QR code als toegang vereist werd, hebben wij de ongevaccineerde medemens daarom een mogelijkheid geboden aan zijn of haar gezondheid te werken. De "wappies" werden op veel plekken uitgesloten, bij ons zijn ze van harte welkom. Vanuit deze visie hebben we daarom besloten geen voorstanders van het verwerpelijke overheidsbeleid toe te laten, deze hebben immers laten zien dat zij vatbaar zijn voor fascistisch wanbeleid. Daarmee zijn en blijven zij een gevaar voor de samenleving.

Zij wilde uitsluiting, dan krijgen ze uitsluiting.

 

 


De foto's hieronder geven een beeld van hetgeen wij beoefenen.